Wie ben ik

over wanskever

Spontaan, Energiek, Scherpzinnig, Nieuwsgierig, een beetje apart en de enige echte Braxator bij Brouwerij Wanskever.

Buiten het brouwen van heerlijke bieren in mijn  Microbrouwerij (~45 liter per batch) vind ik het leuk om buiten de reguliere speciaalbieren in kleinere batches te experimenteren.

Ook kan ik ook wel een lekker potje koken al zeg ik het zelf. Mijn voorkeur ligt bij de Aziatische keuken en ik deins er niet voor terug om er een extra pepertje te gebruiken (wat trouwens niet door iedereen geapprecieerd wordt).

Soms moet je ook je rust nemen en dat doe ik graag door een hengeltje uit te gooien. Dit doe ik ook graag buiten Nederland, bij voorkeur in warmere oorden zoals onder andere Thailand en dan heb ik 3 vliegen in een klap. Warm weer, vissen en super lekker eten!

Waarom bier brouwen?

 

‘Vroeger’ had ik wel eens wijn gemaakt maar die was eigenlijk nooit te zuipen, je werd er wel zat van maar ja, dat is het toch net niet…. Achteraf was de reden eigenlijk wel heel duidelijk en dat is dat ik een heel klein beetje eigenwijs was.

En op eens weet je het, je gaat brouwen! En daar is waar het begon. Een speciaal biertje gaat er altijd wel in, maar wat vind ik lekker en wat niet. 

En hoe, wat heb je nodig en, en, en….. Heel veel vragen natuurlijk.

Na het lezen van sites van diverse bierbrouwverenigingen, forums op internet toch ook maar een boek gekocht.

Mijn eerste boek was ‘verander water in bier’ van Adrie Otte en had die in 2 dagen helemaal uitgelezen terwijl ik eigenlijk helemaal geen ‘lezer’ ben, en dat gaf mij al het bewijs dat dit wel iets voor mij was.

Vervolgens een workshop gevolgd echter, het ‘nadeel’ (lees; toch wel voordeel)  is dat we dit met 3 vrienden bij een thuis brouwer hadden gedaan en tja, dat je ondertussen ook wat biertjes kan proeven is dan mooi meegenomen. Maar je raad het al het was erg gezellig en er zijn stukken blijven hangen, maar zeker niet alles, en dat is ook de charme.

En toen!

De stoute schoenen aangetrokken, budget vastgesteld, naar de brouwwinkel gegaan en mijn brouwspullen gekocht.

Omdat ik ‘gevoel’ bij het brouwen wil houden heb ik gekozen om te koken met pannen en niet met een automatische ketel.

Zelf werk ik als Project Manager in de industriële automatisering en is het eenvoudig te regelen om alles te automatiseren, maar waar blijft dan het gezellige oldscool (met een biertje)  brouwen? Ik moet bezig zijn en mijn zintuigen gebruiken. Je moet het voelen, proberen, testen en ja er gaat bij mij ook wel eens wat mis.

Mijn motto:

Bierbrouwen is een feest, maar van opdrinken houd ik het meest

Missie:

Lekkere biertjes blijven maken en genieten van de mensen om je heen. Geniet je mee?